Играта "Потоци пари"

1: Никога, ама никога не се отказвайте!
Смятам че трябва да се научат доста неща, за да имате успех в играта. Но за мен, най-важното измежду тях е : НИКОГА, НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Независимо как се чувствате – просто НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!

2: Излезте от зоната си на комфорт.
Кешфлоу има сила, защото отразява истинското ви поведение и ви позволява да рискувате в сигурна среда. Излезте от зоната си на комфорт и направете това, което не бихте направили в “истинския сват”. Ще се изумите, как това променя възгледите ви. - Джак Н.

3: Празнувайте радостта от успеха.
Най-големия "съвет”, който съм научил досега е, че богатството минава през радостта – не чрез самото натрупано богатство. Това ми стана ясно след няколко десетки игри, дори установих, че пропускам МЕЧТИТЕ от бързия кръг и повече се интересувам от победата, отколкото да играя голф по целия свят. - Джеф Б.

4: Фокусирайте се върху целите си.
Забелязах, че докато играех играта, се фокусирах върху негативите “бебе” или “уволнение” – и се надявах да не стъпя на тези полета. Фокусирах се изключително върху това, което не исках и странното бе, че се озовавах на тези полета по-често. Започнах да повтарям числата, които ми бяха нужни и също толкова странно те започнаха да излизат по-често. Урокът е ясен: фокусирай се върху целите си, върху това, което искаш, а не върху това, което може да се обърка. - Хю С.

5: Взимай съвети само от успели хора.
Когато вдигнат картичка на възможностите, някои хора често се обръщат за съвет към другите играчи. Гледайте да взимате съвети от онези, които успешно се измъкват от омагъосания кръг! - Кал Дж.

6: Думите ви са реалност – нокога не казвайте “не мога!”
ВИНАГИ има начин. Не бъдете кон с капаци. Намерете този начин да превърнете “не мога” в “мога”. - Грейс Н.

7: Вземете си поука от всичките си навици.
След като изиграете играта, обърнете внимание на всичките си навици – добри и лоши. Оценете как те са затруднили играта ви или са ви помогнали в нея. Във всяка следваща игра постоянно се стремете да промените навиците, които са ви попречили да излезете от омагъосания кръг. - Тони Е.

8: Отървете се от лошия дълг.
Това, което задейства по-бързото ми измъкване от омагъосания кръг, беше изплащането на “лошия дълг”. - Бриджит С.

9: Създайте си собствени правила.
Създаването на собствени правила (или променянето на съществуващите) може да направи играта по-предизвикателна. Например, играйте така: (а) като не закупувате акции за $1 или $5. (б) като махнете недвижимото имущество без първоначална вноска (в) като махнете всички глезотийки, които са под $100. - Дилън Б.

10: Не се ограничавайте.
Освен лошия дълг има и добър дълг. Не се ограничавайте до парите си в брой. Колкото е по-ниска цената на акцията, толкова повече пари трябва да вземете на заем. Когато евентуално продадете дяловете си, коефициентът на възвращаемост ще надхвърли многократно всичките ви дългове към банката. - Рузвелт С.

11: Давайте.
Давайте – това е необходима стъпка, за да се измъкнете от омагъосания кръг. Законът на Нютън гласи “ Всяко едно действие си има противодействие”. Давайте и ще получавате. - Лиса Н.

12: Оставете егото си настрана.
Играта ми показа толкова много неща за самия мен, за които никога не предполагах – като това, че егото ми ме вкарва в най-голяма беля. Сделките, които отказвате, имат също толкова голямо значение като сделките, които сключвате. Не позволявайте на егото да ви попречи. - Тами Р.

13: Бъдете готови да взимате бързи решения.
Богатството идва при подготвения ум. Когато изтеглите картичка на възможностите, бързо трябва да можете да решите дали това е добра или лоша сделка. Иначе в “истинския свят”, добрата възможност може да ви избяга. - Фил Л.

14: Учете се от грешките си.
Грешките са възможности да научите нещо ново. Поемайте рискове, правете грешки и си вадете поуки от тях. - Джордж С.

15: Не давайте на другите играчите съвети, а подкрепа.
Подкрепата се появява след действието, съветът – преди него. Останалите играчи ще научат повече, ако им кажете какво са направили и как биха могли да опитат друг подход следващия път, отколкото ако има кажете какво да направят и как да го направят. - Джон Д.

16. Реинвестирайте парите си отново и отново.
Не позволявайте на парите си да стоят – накарайте ги да работят за вас и ще се измъкнете от омагъосания кръг. - Джони М.

17: Учете се от другите.
Обърнете внимание на стратегиите за победа на другите играчи. Следващите пъти ги изпробвайте. - Шеридан С.

18: Преодолейте страха.
Страхът не е проблем, важното е как ще се справите с него: по-специално със страха да изгубите пари. Губещите са победени от провала. Победителите са вдъхновени от него. - Джордж Т.

19: Винаги се оглеждайте за възможности.
Без значение докъде си стигнал в играта – винаги следи за възможности. - Ели Дж.

20: Разсъждавайте върху наученото.
Винаги се питайте какво може да научите от току-що изиграната игра. Не винаги ще имате време да разсъждавате, докато играете (а понякога е по-интересно само да наблюдаваш, без да играеш), но винаги трябва да отделяте време след играта да помислите на какво ви е научила тя - това е част от процеса на обучение. Може да научите много за това, как работи инвестирането, колко добре ви се отплащат инвестиционните ви стратегии, и какво е нужно, за да излезете от омагъосания кръг.

Изучаването на бизнес администрация, счетоводство, финанси, икономика, банково дело и др. безспорно е полезно, защото ни показва как да регистрираме движението на парите - но то не ни учи как да ги създаваме...

Престижната добре платена работа носи добър кредитен рейтинг, и тогава мечтите изглеждат съвсем реални. Нова кола, модерно обзаведен дом, плазмен телевизор, скъпа камина, нов GSM... и всичко това на лизинг. Лесно удобно, престижно и най-важното – веднага.

Всъщност цената, която се плаща, е не само пари на малки месечни вноски. Харчейки заплатите си предварително за години напред, човек губи най-скъпото – свободата си. Животът на тези, които са попаднали в потребителския капан и са затънали в кредити, неусетно се превръща в ежемесечна функция от 3 "фатални" дати: ден за аванс, ден за заплата и ден за месечна погасителна вноска... Звучи ли ви познато?

А какво би станало, ако останете без работа, или забавят заплатата ви? Колко би издържал този “сапунен мехур”? Това ли е единственият вариант? Има ли начин да разполагате с времето си 12 месеца в годината, а жизненият ви стандарт да е още по-добър? Да се избавите от лошите дългове и да накарате парите да работят за вас?

Ако тези въпроси имат реален отговор, готови ли сте да го потърсите?
И най-дългото пътуване започва с първата крачка. Направете я!
Пътят към финансовата свобода започва с финансовото ви ограмотяване.

Всеки човек сам трябва да реши, дали е доволен от такъв живот - от заплата до заплата, 2 седмици годишен отпуск, недоимък и лишения, финансови проблеми. Ако иска да промени живота си, вероятно той се нуждае от нов начин на мислене. Именно в това е и целта на “Потоци пари 101” - да възпитава играчите да мислят като богати хора. Опитайте и вие! Заповядайте при нас...

инж. Емил Найденов, Национален координатор на Бизнес школа "БОГАТСТВО"

Ако сте готови да научите как да се сдобиете с пасивен доход и портфейл от ценни инвестиции, “Потоци пари” може да е много важна първа стъпка. През 1996, след като станах финансово независим, започнах да търся начини да науча хората на това, което ме беше научил моят Богат Татко. Само чрез четене не става. Не можеш да се научиш да караш колело, като прочетеш книга за това. Като се замисля, Богатият Татко ме научи чрез тренировки. Затова създадох тренировъчни игри. Според мен, те са най-добрият начин да изучиш сложните теми.

Парите имат силата както да ви направят техен роб, така и да ви направят свободен човек. Играта “Потоци пари 101” е създадена, за да научи хората как да овладеят парите си да повишат финансовата си интелигентност. Първият път играта може да ви отнеме много време и да ви се стори трудна, но ви уверяваме, че колкото повече играете, толкова повече ще учите и толкова по-скоро ще можете да излезете от омагьосания кръг и да поемете пътя към своята свобода!

На хората, желаещи да усвоят основните финансови умения, препоръчваме да играят играта "Потоци пари 101" поне 6 до 12 пъти. Едва след това ще започнете да разбирате основите на инвестиционния анализ...

Предпочитам да използвам игри като средство за обучение в инвеститорски умения, тъй като в процеса на обучение играта дава възможност за повече действие от лекцията. За да усвоим някои неща, е нужно да действаме. Именно игрите осигуряват тази възможност. По този повод има един стар афоризъм: “Чувам и забравям. Гледам и запомням. Правя и разбирам.” Вместо страх и съмнения, играчите започват да виждат възможности, оставали досега невидими за тях, само защото разбирането им нараства с всяка следваща игра.”

Ако закупите играта и не я играете, тя излиза много скъпа.
Ако я изиграете поне 6 пъти, ще видите, че тя е безценна!

Играта е организирана в два кръга и се играе на оригинална игрална дъска.

Кръг 1 – "Омагьосаната въртележка"
Той пресъздава живот в стил “от заплата до заплата, дано не ме съкратят”.
Тук играта е в обикновения ритъм на живот за повечето хора. Участниците започват като наемни работници или специалисти на свободна практика с доход, за който се работи всеки ден. След приспадане на данъци, разходи за живот и кредитни вноски, остава чиста сума за получаване. Всеки сам води “счетоводство”, приходи и разходи, за да усвои важни умения за контрол на парите.
Участниците се придвижват по полетата на кръга като хвърлят зар. На всяко поле ги очаква нещо, което се среща в реалния живот - харчове, възможности за сделки и нови източници на доходи, инвестиции в недвижимо имущество, акции, и т.н. Някои полета са задължителни, а други – по избор. Играчите се учат да разпознават печелившите, които могат да реализират със собствени средства или кредити.
Нагласата за благотворителност е показана по интересен и поучителен начин - всеки, който дава част от доходите си за благотворителност, може да хвърля два зара вместо един и така да ускори събитията.
Възможно е да се попадане в неприятни моменти като съкращения или фалит, които могат да се преживеят (и да се продължи играта) само ако играчът е заделил пари, достатъчни за покриване на разходите му поне за 2 месеца.

Целта на кръг 1 е да се научим да създаваме активи - източници на доходи, за които не трябва да работим (пасивни доходи) и да създадем пасивни доходи, надвишаващи месечните ни разходи (постигане на финансова свобода).
Приключването на кръг 1 е невъзможно без усвояване на нужните умения. Многократното участие в играта гарантира превръщането на уменията в навици. Това променя мисленето и действията ни, следователно - резултатите ни в реалния живот.

Кръг 2 – "Бързата писта"
По пътя към богатството – постепенно създаването на активи става все по-лесно и забавно. Чрез правилно инвестиране постигаме финансовите си мечти и се сдобиваме с богатство.

Целта на кръг 2 е "да купим мечтата си" или да увеличим пасивния си доход с 50 000 $ на месец. Това не винаги става толкова бързо, и все пак си заслужава. Който постигне това пръв, е победител. А след това човек наистина се замисля - и животът му никога няма да е същият.

Логиката на “Потоци пари 101” следва принципа отвътре – навън. Богатите не са богати, защото имат пари. Богатите имат пари, защото мислят иначе. Богатството е състояние на съзнанието, начин на мислене. Ако все още не сме богати, но искаме да забогатеем, нека помислим върху това. Проблемите, с които се сблъскваме, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което сме били, когато сме ги създали или когато те са се появили...

"Колкото повече играете, толкова по-богати ставате!"

Играта "CA$HFLOW" (“Потоци пари”) е забавен, лесен и ефективен начин за създаване на практически навици и умения, необходими за постигане на финансова свобода.

Тази уникална игра ще ви научи:

 • да контролирате приходите и разходите си
 • кои покупки ви правят бедни, и кои – богати
 • да правите пари, без да имате нужда от пари
 • да придобиете финансова независимост
 • да изграждате успешни инвестиционни стратегии
 • да инвестирате и умножавате парите си
 • да правите грешки, без да плащате за тях
 • да изградите нови навици по отношение на парите
 • да разчитате на себе си в реалната игра на парите
 • да действате бързо, когато се налага
 • - и т.н, и т.н, и т.н.

Парите имат силата както да ви направят техен роб, така и да ви направят свободен човек. Играта “Потоци пари 101” е създадена, за да научи хората как да овладеят парите си да повишат финансовата си интелигентност. Първият път играта може да ви отнеме много време и да ви се стори трудна, но ви уверяваме, че колкото повече играете, толкова повече ще учите и толкова по-скоро ще можете да излезете от омагьосания кръг и да поемете пътя към своята свобода!

Играта “Потоци пари101” вече е на разположение в офиса ни, по книжарниците и във всички Кешфлоу клубове в страната. Стремежът ни беше да я направим по-достъпна за България, като запазим оригиналното качество. Факт е, че сме се справили - цената на българската игра е
само 180 лв. (за сравнение оригиналната версия на английски език струва 200 $ плюс пътни,
т.е. 2 пъти повече). Както виждате, не само играете на майчиния си език, но и пестите пари!

Трябва да изиграете играта поне 2 пъти, за да научите правилата и стратегиите. След втория път играта ще ви стане по-лесна, ще се забавлявате повече и ще започнете действително да се учите.

Препоръчваме отначало да играете играта в Кешфлоу Клуб. За това има много основания:

 • играете в група, което ви дава възможност да наблюдавате действията на хора с различни професии, образование, опит и навици.
 • координаторът на клуба ви помага да разберете правилата на играта много по-лесно.
 • можете да прецените дали си заслужава да купите играта
 • придобивате опит и умения, които можете да предадете на семейството и приятелите си.
 • изиграването на една-две игри в клуб не е скъпо и всеки може да си го позволи.

Всички, които си закупят играта от нас, получават специален сертификат за подарък,
даващ отстъпка при купуване на продукти АкваСорс и включване в мрежа "Анхира",
както и следната безусловна 90-дневна гаранция:

Всички, които си закупят играта от нас, получават специален сертификат за подарък,
даващ отстъпка при купуване на продукти АкваСорс и включване в мрежа "Анхира",
както и следната безусловна 90-дневна гаранция:

Предложение без риск
и безусловна гаранция, валидна 90 дни:

Ако сте готови да подобрите финансовото си образование,
възползвайте се от възможността да пробвате нашата игра без риск.
Всичко, за което ви молим, е след като закупите играта, през следващите
90 дена да я изиграете не по-малко от шест пъти с приятели.
Всеки път трябва да играете поне докато не излезете от омагьосания кръг.
Ако след това решите, че не сте научили нищо, или че играта не е за вас,
можете да ни върнете играта в запазен вид, а ние ще ви върнем парите.

За да поръчате играта, попълнете и изпратете формата:

*Трите Ви имена:

*Вашият E-mail:
Допълнете
адреса си и
ако искате
напишете
още нещо.

Важно предупреждение: Пазете Вашата игра от повреди! Тя е ценна! Когато играете, бъдете внимателни! Не я заливайте с кафе, чай и други напитки, не я капете със сос, кетчуп, майонеза, масло, конфитюр, парафин от свещи и пр., не тръскайте пепел от цигари върху нея, не сядайте върху нея и въобще не я пробвайте доколко е устойчива на разрушителски мераци и атаки от деца! Гранцията не включва подмяна на повредени по вина на клиента игри или части от тях. Въпреки че е изключително здрава, играта "Потоци Пари 101" не е водо-, храно-, огне- и детеустойчива!