Е. Найденов за играта

Изучаването на бизнес администрация, счетоводство, финанси, икономика, банково дело и др. безспорно е полезно, защото ни показва как да регистрираме движението на парите - но то не ни учи как да ги създаваме...

Престижната добре платена работа носи добър кредитен рейтинг, и тогава мечтите изглеждат съвсем реални. Нова кола, модерно обзаведен дом, плазмен телевизор, скъпа камина, нов GSM... и всичко това на лизинг. Лесно удобно, престижно и най-важното – веднага.

Всъщност цената, която се плаща, е не само пари на малки месечни вноски. Харчейки заплатите си предварително за години напред, човек губи най-скъпото – свободата си. Животът на тези, които са попаднали в потребителския капан и са затънали в кредити, неусетно се превръща в ежемесечна функция от 3 "фатални" дати: ден за аванс, ден за заплата и ден за месечна погасителна вноска... Звучи ли ви познато?

А какво би станало, ако останете без работа, или забавят заплатата ви? Колко би издържал този “сапунен мехур”? Това ли е единственият вариант? Има ли начин да разполагате с времето си 12 месеца в годината, а жизненият ви стандарт да е още по-добър? Да се избавите от лошите дългове и да накарате парите да работят за вас?

Ако тези въпроси имат реален отговор, готови ли сте да го потърсите?
И най-дългото пътуване започва с първата крачка. Направете я!
Пътят към финансовата свобода започва с финансовото ви ограмотяване.

Всеки човек сам трябва да реши, дали е доволен от такъв живот - от заплата до заплата, 2 седмици годишен отпуск, недоимък и лишения, финансови проблеми. Ако иска да промени живота си, вероятно той се нуждае от нов начин на мислене. Именно в това е и целта на “Потоци пари 101” - да възпитава играчите да мислят като богати хора. Опитайте и вие! Заповядайте при нас...

инж. Емил Найденов, Национален координатор на Бизнес школа "БОГАТСТВО"


Е-мейл