Ценни съвети за играещите

1: Никога, ама никога не се отказвайте!
Смятам че трябва да се научат доста неща, за да имате успех в играта. Но за мен, най-важното измежду тях е : НИКОГА, НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Независимо как се чувствате – просто НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!

2: Излезте от зоната си на комфорт.
Кешфлоу има сила, защото отразява истинското ви поведение и ви позволява да рискувате в сигурна среда. Излезте от зоната си на комфорт и направете това, което не бихте направили в “истинския сват”. Ще се изумите, как това променя възгледите ви. - Джак Н.

3: Празнувайте радостта от успеха.
Най-големия "съвет”, който съм научил досега е, че богатството минава през радостта – не чрез самото натрупано богатство. Това ми стана ясно след няколко десетки игри, дори установих, че пропускам МЕЧТИТЕ от бързия кръг и повече се интересувам от победата, отколкото да играя голф по целия свят. - Джеф Б.

4: Фокусирайте се върху целите си.
Забелязах, че докато играех играта, се фокусирах върху негативите “бебе” или “уволнение” – и се надявах да не стъпя на тези полета. Фокусирах се изключително върху това, което не исках и странното бе, че се озовавах на тези полета по-често. Започнах да повтарям числата, които ми бяха нужни и също толкова странно те започнаха да излизат по-често. Урокът е ясен: фокусирай се върху целите си, върху това, което искаш, а не върху това, което може да се обърка. - Хю С.

5: Взимай съвети само от успели хора.
Когато вдигнат картичка на възможностите, някои хора често се обръщат за съвет към другите играчи. Гледайте да взимате съвети от онези, които успешно се измъкват от омагъосания кръг! - Кал Дж.

6: Думите ви са реалност – нокога не казвайте “не мога!”
ВИНАГИ има начин. Не бъдете кон с капаци. Намерете този начин да превърнете “не мога” в “мога”. - Грейс Н.

7: Вземете си поука от всичките си навици.
След като изиграете играта, обърнете внимание на всичките си навици – добри и лоши. Оценете как те са затруднили играта ви или са ви помогнали в нея. Във всяка следваща игра постоянно се стремете да промените навиците, които са ви попречили да излезете от омагъосания кръг. - Тони Е.

8: Отървете се от лошия дълг.
Това, което задейства по-бързото ми измъкване от омагъосания кръг, беше изплащането на “лошия дълг”. - Бриджит С.

9: Създайте си собствени правила.
Създаването на собствени правила (или променянето на съществуващите) може да направи играта по-предизвикателна. Например, играйте така: (а) като не закупувате акции за $1 или $5. (б) като махнете недвижимото имущество без първоначална вноска (в) като махнете всички глезотийки, които са под $100. - Дилън Б.

10: Не се ограничавайте.
Освен лошия дълг има и добър дълг. Не се ограничавайте до парите си в брой. Колкото е по-ниска цената на акцията, толкова повече пари трябва да вземете на заем. Когато евентуално продадете дяловете си, коефициентът на възвращаемост ще надхвърли многократно всичките ви дългове към банката. - Рузвелт С.

11: Давайте.
Давайте – това е необходима стъпка, за да се измъкнете от омагъосания кръг. Законът на Нютън гласи “ Всяко едно действие си има противодействие”. Давайте и ще получавате. - Лиса Н.

12: Оставете егото си настрана.
Играта ми показа толкова много неща за самия мен, за които никога не предполагах – като това, че егото ми ме вкарва в най-голяма беля. Сделките, които отказвате, имат също толкова голямо значение като сделките, които сключвате. Не позволявайте на егото да ви попречи. - Тами Р.

13: Бъдете готови да взимате бързи решения.
Богатството идва при подготвения ум. Когато изтеглите картичка на възможностите, бързо трябва да можете да решите дали това е добра или лоша сделка. Иначе в “истинския свят”, добрата възможност може да ви избяга. - Фил Л.

14: Учете се от грешките си.
Грешките са възможности да научите нещо ново. Поемайте рискове, правете грешки и си вадете поуки от тях. - Джордж С.

15: Не давайте на другите играчите съвети, а подкрепа.
Подкрепата се появява след действието, съветът – преди него. Останалите играчи ще научат повече, ако им кажете какво са направили и как биха могли да опитат друг подход следващия път, отколкото ако има кажете какво да направят и как да го направят. - Джон Д.

16. Реинвестирайте парите си отново и отново.
Не позволявайте на парите си да стоят – накарайте ги да работят за вас и ще се измъкнете от омагъосания кръг. - Джони М.

17: Учете се от другите.
Обърнете внимание на стратегиите за победа на другите играчи. Следващите пъти ги изпробвайте. - Шеридан С.

18: Преодолейте страха.
Страхът не е проблем, важното е как ще се справите с него: по-специално със страха да изгубите пари. Губещите са победени от провала. Победителите са вдъхновени от него. - Джордж Т.

19: Винаги се оглеждайте за възможности.
Без значение докъде си стигнал в играта – винаги следи за възможности. - Ели Дж.

20: Разсъждавайте върху наученото.
Винаги се питайте какво може да научите от току-що изиграната игра. Не винаги ще имате време да разсъждавате, докато играете (а понякога е по-интересно само да наблюдаваш, без да играеш), но винаги трябва да отделяте време след играта да помислите на какво ви е научила тя - това е част от процеса на обучение. Може да научите много за това, как работи инвестирането, колко добре ви се отплащат инвестиционните ви стратегии, и какво е нужно, за да излезете от омагъосания кръг.


Е-мейл