Защо да изграждаме активи според Р. Киосаки

Робърт Киосаки:

Искам да ви споделя нещо, за да ми олекне на душата!

Много от вас ми пишат, за да ми се накарат!

Мислите, че съм срещу служители (наемната работа). Аз не съм против наемната работа служителите. Вътрешната служба за приходите е против тях. Колкото повече работите, толкова повече пари правите. Всичко, което правите, е да се преместите в по-висока данъчна основа и да плащате повече на богатите. Ако това има смисъл за вас, не мога да ви помогна.

Вместо да отидете на училище и да се научите да работите за пари, защо не получите някаква финансово образование и не се научите как хората и парите да работят за вас?

Това е гореща тема за мен, защото моят беден баща винаги казваше: "Отиди да учиш и си намери добра работа". Казах: "Е, какво ще стане, ако не искам работа?"

Моят богат татко често ми казваше: " Да имаш работа означава да си почти разорен!." (От англиски JOB - Just Over Broke, думата "работа" като абривиатура за Почти разорен). Това е проблемът за повечето хора, защото посещават училище, за да си намерят работа.

Проблемът с дадена работа, е това, че тя не е актив. Активът е нещо, което поставя пари в джоба ви и има някаква стойност. С други думи, не можете да продадете работата си. Не можете да я предадете на децата си, защото те не искат да наемат детето ви така или иначе.
Защо да отидете на училище, за да си намеря работа?

Те трябва да ви учат как да отидете на училище, за да придобиете активи, как да изградите бизнес. Ето защо днес имаме толкова големи проблеми, защото работата, както знаете, се изнася в чужбина или се дава на роботи.

Защо училищната ни система продължава да казва: "Отиди в училище, за да си намериш работа"?

Ако имате работа като наемен служител, ще плащате повече данъци, отколкото всеки друг.

Получавам данъчни облекчения, защото създавам работни места. Когато създавам работа, създавам данъкоплатец и това е, което правителството иска ... данъкоплатците.

Уф!

Радвам се че ми олекна!